NE PONOVILO SE: Stravičan pad švicarskog skijaša u Kitzbühelu, helikopterom prebačen u bolnicu (FOTO, VIDEO)

Teška nesreća dogodila se danas na spustu u Kitzbühelu, na legendarnoj stazi Streif...

  • Sport

  • 22. Jan. 2021  22. Jan. 2021

  • 0

Nesretni Švicarac Urs Kryenbühl (26) letio je duže od 60 metara brzinom od oko 150 kilometara na sat nakon čega je užasno prizemljio pred samim ulaskom u ciljnu ravninu.

Prve informacije govore da je, navodno, zadobio tešku povredu glave te da nije u stanju pričati.

altFoto: AFP

"Zaista se ne sjećam kad sam tako nešto vidio! Nakon ovoga, niko više ni nema volje za utrku", komentarisao je, između ostaloga, Elias Kolega u direktnom prijenosu na HRT-u.

altFoto: AFP 

Utrka je nakon pada, naravno, prekinuta.

alt 

Valja reći kako je teškom padu Kryenbühla prethodio pad Amerikanca Ryana Cochran-Sieglea, ali je ubrzo potom utrka nastavljena sve do pada Kryenbühela.

Trenutno je u utrci vodeći Švicarac Beat Feuz (1:53,77), ispred Matthiasa Mayera (+0,16) i Dominika Parisa (+0,56).

altFoto: AFP

altFoto: AFP

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...