OGLASIO SE DODIKOV POTRČKO: "Poslije izjave Bisere Turković i Bakira Izetbegovića, mislim da..."

"Izjavom da su "Srbi loš narod" Bakir Izetbegović je samo otvoreno rekao ono što već odavno znamo, a to je da je kompletno bošnjačko rukovodstvo ogrezlo u srbofobiji i mržnji prema svim nebošnjacima", izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

  • Politika

  • 23. Jan. 2021  23. Jan. 2021

  • 13

Za Bakira Izetbegovića Srbi su, vjerovatno, loš narod zato što devedesetih godina nisu pristali na realizaciju "Islamske deklaracije" njegovog oca Alije Izetbegovića, kojom je BiH trebalo da bude transformisana u "islamsku republiku", rekao je Kovačević.

On je naglasio da su za Bakira Izetbegovića Srbi loš narod vjerovatno i zato što danas ne pristaju na realizaciju deklaracije SDA prema kojoj u BiH nema mjesta za Srbe i Hrvate, kao ni za Republiku Srpsku.

Kovačević je rekao da su Srbi za Bakira Izetbegovića vjerovatno loš narod i zato što uporno biraju Milorada Dodika za svog lidera, a ne one koji su po njegovoj volji i s kojima bi do mile volje mogao da poništava izbore u Srebrenici sve dok tamo ne bi bio izabran kandidat Bakira Izetbegovića, piše "Srpskainfo".

– Poslije izjave Bisere Turković, koja je srpski narod uporedila s nacistima, a Milorada Dodika s Adolfom Hitlerom, i poslije izjave Bakira Izetbegovića da su ‘Srbi loš narod’, mislim da samo onim najnaivnijima u Republici Srpskoj i BiH, ali i međunarodnoj zajednici, nije jasno šta je cilj bošnjačkog rukovodstva, a to je BiH bez Srba i Hrvata, BiH bez Republike Srpske i BiH u kojoj samo Bošnjaci donose odluke – zaključio je Kovačević.

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...