JELENA TRIVIĆ IMA PORUKU ZA DODIKOV SNSD: “Maska lažnog patriotizma je pala, potražite drugu temu“

Poslanica PDP-a Jelena Trivić poručila je danas predstavnicima vladajućeg SNSD-a da je podjela na "patriote" i "izdajice" završena i da bi bilo pametno da potraže drugu temu.

  • Mini market

  • 23. Jan. 2021  23. Jan. 2021

  • 0

Reagujući na sve češće prozivke vlasti, prevenstveno SNSD-a, kako su predstavnici opozicije „izdajice“ srpskog naroda, Trivićeva se osvrnula na, kako je navela, „patrotska“ obećanja SNSD-a u proteklh 15 godina koja nikada nisu ispunjena.

– Nezavisnost Republike Srpske (od 2006. do danas); Ujedinjenje sa Srbijom; Vojna neutralnost; Vraćanje nadležnosti nad vojskom; Vraćanje nadležnosti nad PDV sistemom; Izbacivanje stranih sudija i neformiranje vlasti na nivou BiH dok se to ne desi; Deklaracija o opstanku srpskog naroda na Sretenje (obećanje iz 2018.) – navela je Trivićeva neka od ranijih obećanja SNSD-a.

Dodala je da se u stvarnosti ništa od toga nije desilo, jer Republika Srpska nije nezavisna „niti vodstvo SNSD radi na tome“. Isto tako, kako je dodala Trivićeva, Republika Srpska nije ujedinjena sa Srbijom niti „rukovodstvo SNSD-a radi na tome“.

 

– Usvojen je ANP pod nazivom Program reformi BiH (rukovodstvo SNSD-a vrlo ažurno radilo na usvajanju ANP-a). Nemamo vojsku niti rukovodstvo SNSD-a radi na tome. Nemamo entitetski sistem indirektnih poreza niti SNSD rukovodstvo radi na tome. Strane sudije su i dalje u BiH. Savjet ministara formiran i čine ga SNSD, SDA i HDZ. Nemamo deklaraciju o opstanku srpskog naroda niti rukovodstvo SNSD-a radi na tome – navela je Trivićeva.

Istaknula je da je očito da će najviši funkcioneri SNSD-a otići u političku penziju, „bez ijednog ispunjenog obećanja na ključnim nacionalnim temama, a ostaće upamćeni kao oni koji su se poigravali sa svojim narodom i njihovim emocijama, nudeći im lažna obećanja i prazne priče“.

– Zavađajući nas sa cijelim svijetom i, što je najgore, zavađajući nas međusobno. Na stranu sad i ekonomski sumorna slika Srpske, najniže plate, najniže penzije, visoka zaduženost, sumorno niske investicije… Sve bi to narod oprostio… Ali, ovu podjelu na „patriote“ i „izdajnike“ neće. Ta priča je gotova, završena, stavljena je tačka. Narod vas je prozreo, maska lažnog patriotizma je pala, potražite drugu temu, gospodo – poručila je Trivićeva, piše "Srpskainfo".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...