SAMIR CERIĆ NOVI PREDSJEDNIK FK ŽELJEZNIČAR: Biznismen Jasmin Badžak je ostao potpredsjednik Upravnog odbora kluba

Za Cerića su glasala 33 člana Skupštine, dok ih je devet bilo suzdržano. Niko nije bio protiv.

  • Sport

  • 23. Jan. 2021  23. Jan. 2021

  • 0

Skupština Fudbalskog kluba Željezničar imenovala je Samira Cerića za novog predsjednika kluba. Cerić, biznismen iz Londona, nedavno je poslao prezentaciju klubu u kojoj je predstavio strategiju razvoja i podizanja FK Željezničar na bitno mjesto u okvirima evropskog i svjetskog nogometa.

On je obećao da će, ukoliko postane predsjednik kluba, dovesti sa sobom investitore koji će u veoma kratkom roku vratiti sve dugove, a do 2030. godine Željo bi igrao grupnu fazu Lige prvaka.

Članovi Skupštine Željezničara složili su se s tim i usvojili njegov prijedlog nakon višesatne rasprave, javlja novinar portala Klix.ba koji izvještava iz Konjica.

Za Cerića su glasala 33 člana Skupštine, dok ih je devet bilo suzdržano. Niko nije bio protiv.

Cerić nije bio prisutan na sjednici zbog, kako saznajemo, komplikacija oko korona-pravila koja važe u Velikoj Britaniji te nije mogao doći u našu zemlju, ali se javio videolinkom, piše Klix.ba.

Uz Cerića, u Upravni odbor kluba imenovana su i dva člana koja je on predložio - Sam X. Li i Dino Husak Osmanović. Jasmin Badžak ostao je potpredsjednik Upravnog odbora kluba.

Željezničaru sada predstoji promjena Statuta kluba kako bi se stekli uslovi za ulazak investitora.

Današnja odluka Skupštine mogla bi predstavljati prekretnicu u historiji kluba, koji se nalazi u finansijskoj dubiozi u godini u kojoj slavi 100 godina postojanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...