KAKVA GREŠKA: Vozač Jaguara ušao u vodenu zapreku na cesti, sve bi bilo dobro da nije napravio katastrofalan potez (VIDEO)

Jedan vozač Jaguara F-Pace morat će se oprostiti s motorom svog vozila. Prebrzo je ušao u vodenu zapreku koja je nastala nakon velike količine kiše.

  • Auto

  • 24. Jan. 2021  

  • 0

Dubina ga je iznenadila i voda je prekrila poklopac motora. Motor se ugasio usred jezerca, ali vozač je napravio veliku grešku i ponovno ga pokrenuo. Motor se očigledno ispunio vodom i sada slijede ogromni troškovi popravke vozila ili otpis.

Mala količina vode neće predstavljati veliki problem – isparit će u motoru. Uđe li previše vode kroz filter zraka dogodit će se hydrolock. To se događa kada je količina vode unutar cilindra veća od količine zraka koja ostaje u cilindru kada je klip ispružen u najvišem položaju. U toj situaciji klip neuspješno pokušava komprimirati vodu u cilindru. Slijede deformacije ili pucanje klipnjača ili pogonskog vratila. S njima dolaze i drugi problemi, jedan za drugim i možete se oprostiti s motorom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...