HIT NA MREŽAMA: Boris Johnson urnebesnim fotkama pohvalio se razgovorom s Bidenom

Čini se da je cilj razgovora bilo zagrijavanje ledenih odnosa nakon što je Biden 2019. opisao Johnsona kao “tjelesni i emocionalni klon” njegovog prethodnika Donalda Trumpa.

  • Svijet

  • 24. Jan. 2021  24. Jan. 2021

  • 0

Britanski premijer Boris Johnson i američki predsjednik Joe Biden u subotu su obećali produbiti veze i sarađivati ​​u borbi protiv klimatskih promjena, u svom prvom razgovoru od inauguracije američkog predsjednika, saopćio je ured britanskog premijera.

Johnson je čestitao Bidenu na inauguraciji, a “dvojica čelnika raduju se produbljivanju bliskog saveza između naših nacija”, navodi se u izjavi iz Downing Streeta.

Britanski listovi izvijestili su da je Johnson prvi evropski čelnik koji je primio Bidenov poziv, a američki predsjednik prije toga razgovarao je s kanadskim i meksičkim kolegama.

List Sunday Telegraph izvijestio je da je Johnson prvi čelnik izvan Sjeverne Amerike koji je razgovarao s Bidenom “nakon što je njegov dogovoreni poziv prebačen dva dana unaprijed u onome što će se smatrati velikim poticajem za posebne odnose između Velike Britanije i SAD-a”.

    

Biden je u petak razgovarao s kanadskim premijerom Justinom Trudeauom u prvom pozivu stranom čelniku.

Johnson je na Twitteru objavio svoju fotografiju kako se smije dok razgovara telefonom. “Sjajno je razgovarati s predsjednikom Joeom Bidenom večeras”, napisao je.

Čini se da je cilj razgovora bio zagrijavanje ledenih odnosa nakon što je Biden 2019. Johnsona opisao kao “tjelesni i emocionalni klon” njegovog prethodnika Donalda Trumpa.

Biden je također kritizirao Johnsonovu politiku prema Brexitu, ali u izjavi Downing Streeta kaže se da su čelnici “razgovarali o prednostima potencijalnog sporazuma o slobodnoj trgovini između naše dvije zemlje”.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...