FA KUP: Sjajna utakmica na Old Traffordu, Manchester United izbacio Liverpool (VIDEO)

Manchester United pobijedio je Liverpool sa 3:2 u šesnaestini finala FA kupa...

  • Sport

  • 24. Jan. 2021  25. Jan. 2021

  • 0

U najzanimljivijem susretu šesnaestine finala engleskog FA kupa Manchester United je na Old Traffordu pobijedio velikog suparnika Liverpool sa 3:2.

Bio je to sjajan susret, a zanimljivo je da je prije svega sedam dana njihov ligaški ogled na Anfieldu završio bez golova.

Manchester United je ovom pobjedom produžio niz bez poraza u svim takmičenjima na pet susreta, dok su "Redsi" u posljednjih sedam nastupa slavili samo jednom.

Gosti su poveli u 18. minuti golom Mohameda Salaha nakon fantastične asistencije Roberta Firmina. No, deset minuta kasnije izjednačio je Mason Greenwood na asistenciju Marcusa Rashforda. U 48. minuti zamijenili su uloge. Greenwood je asistirao, a Rashford pogodio za preokret. Samo 10 minuta kasnije Salah je vratio sve na početak. Pogodak odluke postigao je Bruno Fernandes u 78. minuti.

Idući Unitedov protivnik bit će West Ham.

REZULTATI:

Chelsea - Luton Town 3-1 (Abraham 11, 17, 74 / Clark 30)
Fulham - Burnley 0-3 (Rodriguez 31, 71-11m, Long 81)
Brentford - Leicester City 1-3 (Sorensen 6 / Under 46, Tielemans 51-11m, Maddison 71)
Manchester United - Liverpool 3-2 (Greenwood 26, Rashford 48, Fernandes 78 / Salah 18, 58)
Večeras:
Everton - Sheffield Wednesday
U ponedjeljak:
Wycombe - Tottenham Hotspur
U utorak:
Bournemouth - Crawley Town

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...