SDS-ovka DOKAZALA DODIKU DA JE KRKAN: "Nečija sposobnost se ne mjeri s kim je neko..."

"Procjene profesionalnih kompetencija se ne mogu određivati na osnovu toga da li je neko bio u braku s osobom iste ili različite nacionalnosti i na osnovu toga čije je prezime zadržao nakon razvoda", izjavila je danas Ivanka Marković, članica Predsjedništva SDS-a.

  • Politika

  • 25. Jan. 2021  25. Jan. 2021

  • 3

Markovićka je, osvrćući se na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika o zadržavanju prezimena supružnika nakon razvoda, kazala da izjave poput ove nisu specifične samo za ovog političara nego i za mnoge druge koji na ovaj način žele diskreditovati žene.

„Žene u politici imaju tešku poziciju, jer ono što se toleriše muškarcima, njima se stavlja na teret kao neka velika greška i nešto što utiče na kvalitet posla koji obavljaju“, navela je Markovićka.

Ona je naglasila da to da li je neko zadržao nečije prezime nakon razvoda, u kontekstu procjene profesionalnih kompetencija, ne znači ništa. 

„Takva činjenica ne može da govori o nečijoj sposobnosti da obavlja određeni posao. Lično poznajem mnogo uglednih profesorica i profesora koji su sada ili su bili u mješovitim brakovima, a koji svoj posao obavljaju izvanredno“, istaknula je Markovićka.

Isto tako, dodaje ona, a prenosi "BN TV", poznaje sudije koje su bile ili su i sada u mješovitim brakovima i koji veoma časno obavljaju svoj poziv. 

„Neki od njih su dali izuzetan doprinos razvoju ne samo sudske prakse, već i pravnog sistema Republike Srpske“, zaključila je profesorica Ivanka Marković. 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...