MILO VIŠE NIJE IMAO KUD: Đukanović potpisao Zakon o...

...slobodi vjeroispovijesti.

  • Regija

  • 25. Jan. 2021  25. Jan. 2021

  • 0

Crnogorski predsjednik Milo Ðukanović potpisao je danas ponovo izglasane zakone u parlamentu, među kojima je i Zakon o slobodi vjeroispovijesti, ali i pozvao na pokretanje procedure za ocjenu njihove ustavnosti, prenosi Tanjug.

"Potpisao sam ukaze o proglašenju zakona nakon što ih je Skupština ponovo izglasala 20. januara 2021. godine", napisao je Ðukanović na Twitteru. Poručio je da su ostale dileme zbog kojih je zakone vratio u skupštinsku proceduru na ponovno odlučivanje.

Nada se, kaže, da su, nakon potpisivanja zakona i njihovog objavljivanja u "Službenom listu", čime oni tek postaju dio pravnog sistema Crne Gore, stvoreni uslovi za pokretanje procedure od bilo kojeg subjekta u društvu za ocjenu njihove ustavnosti. "Vjerujem da će Ustavni sud, kao jedina nadležna instanca, dati odgovor na ovo pitanje na nezavistan i profesionalan način", naveo je Ðukanović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...