DOGAĐA SE I NAJVEĆIMA: Mercedes se izvinio kupcima S-klase, evo i zašto

Vlasnici novih S-klasa morat će posjetiti servis, gdje će se još jednom prekontrolirati elementi podvozja.

  • Auto

  • 25. Jan. 2021  25. Jan. 2021

  • 0

Nova S-klasa je tek stigla, ali se već suočila sa prvim problemima. 

I za taj problem nije kriv vanjski neprijatelj nego onaj unutrašnji, a vjerovatno se radi o kombinaciji konstrukcijske greške i kontrole kvaliteta. Mercedes je, naime, početkom godine morao pokrenuti prvi opoziv S-klase. 

Kao što je poznato, zbog kraće unutrašnje spone, postoji mogućnost da ne podnese dinamička opterećenja pa je stoga moguć gubitak upravljivosti, što može završiti saobraćajnom nesrećom. 

Vlasnici novih S-klasa stoga će morati posjetiti servis gdje će se još jednom prekontrolirati elementi podvozja. Navodno se radi o prekratkom navoju te veza nije dovoljno sigurna.

"Izvinjavamo se zbog potrebe vanredne posjete servisu i nadamo se razumijevanju", saopćio je Mercedes, javlja "Business Insider". Kao opravdanje kažu kako greška nije uočena na vrijeme, jer je unutrašnja spona stigla kao dio veće cjeline koja se direktno ugrađuje u vozilo. 

Podsjetimo, S-klasa se proizvodi u ultramodernoj tvornici 56 u Sindelfingenu, u koju je Daimler uložio oko 730 miliona eura.

(Index Auto)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...