BEGIĆU PUKAO FILM: Izdao instrukciju vijećnicima DF-a da prekinu saradnju sa SDP-om, SBB-om i Našom strankom!

Predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte TK Zlatan Begić danas je uputio instrukciju kojom nalaže vijećnicima Demokratske fronte u Gradskom vijeću Tuzla Emiru Ćehajiću i Zlatanu Fatušiću da prekinu sve kontakte i bilo kakav vid političke saradnje sa SDP-om, SBB-om i Našom strankom radi podrške koju SDP, SBB i Naša stranka daju rasističkom UZP koceptu ”legitimnog predstavljanja” i ”autentičnih predstavnika naroda” na području Tuzlanskog kantona.

  • Mini market

  • 25. Jan. 2021  26. Jan. 2021

  • 2

U dokumentu koji je Begić uputio vijećnicima iz DF-a, navedeno je da pomenuti politički subjekti na ključne pozicije vlasti u TK uvode stranačke kadrove HDZ-a, iako ta politička stranka nema svoje zastupnike u Skupštini TK.

”Budući da se na ovaj način, odnosno otvorenom podrškom SDP-a, SBB-a i Naše stranke nedemokratskom projektu tzv. ”legitimnog predstavljanja” i ”autentičnih Hrvata, Srba i Bošnjaka” u srcu građanske Tuzle, nanosi ogromna šteta izgradnji demokratskog građanskog društva i demokratskim vrijednostima u BiH – to se, iz navedenih razloga, nalaže vijećnicima DF-a u Gradskom vijeću Tuzla da odmah pređu na opozicioni režim samostalnog rada i političkog djelovanja, nezavisno od bilo kojeg drugog političkog subjekta”, stoji u Instrukciji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...