DEBAKL HRVATSKE U EGIPTU: Ništa od četvrfinala, svjetski prvaci razbili "Kauboje" nestvarnom razlikom

Rukometna reprezentacija Hrvatske ispala je u drugom krugu i nije uspjela da se plasira u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Egiptu. U utakmici odluke ponižena je i pregažena od Danske, koja je slavila sa 38:26.

  • Sport

  • 25. Jan. 2021  26. Jan. 2021

  • 0

Hrvatskoj je trebalo "malo čudo" danas, ali ono se na kraju nije dogodilo. Prvo je trebalo da Katar dobije Argentinu, a onda da naši susjedi sami odluče o svojoj sudbini u okršaju s Dancima. Katar je odradio svoj dio posla, no Kauboji su zakazali. 

Iako su igrali protiv Danske koja je već osigurala prolaz i koja je imala određenih zdravstvenih problema, Hrvatska je bila potpuno nemoćna.

Sve je to izgledalo prihvatljivo u prvom poluvremenu. Hrvatska meč otvara s dva gola u seriji (2:0), održava vodstvo narednih 10-15 minuta, a onda Danska preuzima glavnu riječ.

Dva gola je bila najveća prednost što je imala i jedna i druga selekcija u prvom poluvremenu. Na odmor se otišlio pri rezultatu 17:15 za Dansku.

I onda slijedi nastavak kao iz najgore noćne more. Danska je u narednih 15 minuta igre imala 13:3, odnosno plus 12 (30:18) i tu je sve bilo riješeno.

Jakobsen je predvodio Dansku sa osa golova, Holm je dodao šest, Nielsen pet, a Zacharlassen četiri. Marić je sa šest golova bio najefikasniji hrvatski igrač, dok je Karačić postigao pet golova.

Hrvatska je razočarala svoje vjerne navijače, ali i kompletnu rukometnu javnost i prema prikazanom u Egiptu, nisu izabranici Line Červara ništa više ni zaslužili.

(Sportsport.ba)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...