ZATRPAVANJE JE TEK POČETAK: Donosimo srednjoročnu prognozu, evo kakvo nas vrijeme očekuje do 8. februara

Atmosfera u posljednjoj sedmici januara neće biti potpuno stabilna.

  • Vijesti

  • 26. Jan. 2021  26. Jan. 2021

  • 0

U Bosni će preovladavat umjereno do pretežno oblačno. Slabog snijega može biti povremeno u centralnim i istočnim područjima. Moguća je i poledica kao produkt negativnih temperatura zraka i snježnog pokrivača. Na području Hercegovine prognozira se malo do umjereno oblačno s više sunčanih intervala tokom dana.

Minimalne jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od -8°C do -2°C, na jugu zemlje od 0°C do 5°C, a maksimalne dnevne temperature između -3°C i 3°C u Bosni, u Hercegovini od 3°C do 8°C. U petak i za dane vikenda maksimalne temperature kretat će se od -2°C do 4°C u Bosni, do 7°C na području Hercegovine.

U periodu od 1. do 8. februara, prema raspoloživim prognostičkim modelima, prognozira se stabilnije i toplije vrijeme. Uvjeti za mraz su mogući na visokim planinama i početkom sedmice u centralnim područjima Bosne.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -3°C do 3°C u Bosni, do 6°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 4°C i 10°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 12°C.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...