RODILE SU I NISU SKUPE: Napravite kod kuće džem od dva kilograma krušaka

Kruške, prije svega, operite, ogulite i izrežite na kocke.

  • Gastro

  • 26. Jan. 2021  26. Jan. 2021

  • 0

SASTOJCI:

2 kg krušaka

70 g meda

sok od ½ limuna 

2 kašičice cimeta

PRIPREMA:

1. Kruške operite, ogulite i izrežite na kocke.

2. Prelijte ih sokom od limuna i dobro promiješajte.

3. Stavite ih u šepru sa medom i cimetom i kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne provri.

4. Smanjite i kuhajte na laganoj vatri sat vremena povremeno miješajući.

5. Sameljite u blenderu ili štapnim mikserom i kuhati dok se ne zgusne onoliko koliko vi želite.

6. Sipajte u sterilizovane tegle i stavite u šerpu s vrelom vodom i ostavite da se ohladi.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...