A-SDA DEMOKRATIJA: Napali zastupnicu Naše stranke u Skupštini USK samo zato što...

Povodom saopćenja zastupnika aktuelne skupštinske većine u USK, koju predvodi Stranka demokratske aktivnosti, u kojem se iznose optužbe na račun zastupnice Vildane Alibabić, reagovao je Kantonalni odbor Naše stranke u Unsko-sanskom kantonu.

  • Politika

  • 26. Jan. 2021  26. Jan. 2021

  • 1

"Povod za napad na našu zastupnicu Vildanu Alibabić je činjenica da nije glasala za dnevni red posljednje sjednice Skupštine USK", navode iz Naše stranke.

Umjesto odgovora na njen zahtjev, dodaje se u saopćenju, oni su u javnost plasirali insinuacije o njenom skupštinskom radu. Time, valjda, misle da je lakše skrenuti pažnju s njihovog nerada, zaključuju u NS.

"S tim u vezi, želimo podsjetiti predstavnike samozvane većine, kojoj očigledno nedostaju 'dizači ruku', a takvu osobu u zastupnici Alibabić ne mogu imati, da je na početku mandata, kad je bilo evidentno da se ne može formirati Vlada zbog nedostatka većine u Skupštini, NS podržala formiranje Vlade kako ne bi došlo do blokade funkcionisanja Kantona.

Nismo htjeli učestvovati u podjeli pozicija, nego smo dogovorili s tom istom većinom da zajednički radimo u interesu građana i našu podršku smo uslovili sa šest tačaka. Nismo zadovoljni koliko se zastupnici koji su to obećali, pridržavaju dogovorenih principa. Osim toga, rad skupštinskih zastupnika je otežan činjenicom da se ne mogu kvalitetno pripremiti za sjednice. Materijali koji se dostavljaju zastupnicima su ili nepotpuni ili nečitki ili obiluju netačnim informacijama, a u svakom slučaju dostavljaju se kasno. Održi se kolegij, predloži se dnevni red i pošalje, i onda tri dana pred sjednicu stižu dopune, pa dan poslije ponovo, onda pred samu skupštinu, ali i na samoj sjednici. Od prvobitno ustanovljenog dnevnog reda ne ostane ništa, jer se nerijetko te tačke koje su na vrijeme dostavljene i za koje su zastupnici pripremljeni povuku, a ostavlja im se da odlučuju o onome za šta se nisu pripremili.

Dostavljaju se i materijali koji nisu prošli sve potrebne procedure, čime se krše zakoni. Mnoštvo je sumnjivih aktivnosti i netransparentnosti u radu, od objavljivanja i poništavanja konkursa, do zapošljavanja i imenovanja savjetnika.

Dakle, to su optužbe zastupnice Alibabić i Naše stranke na račun vlasti u USK. Odgovor nismo dobili. Umjesto toga, dobili smo kontraoptužbe za nesavjestan rad naše zastupnice. Suludo je očekivati da ćete bilo koga iz Naše stranke natjerati na vašu igru bilo kakvim optužbama. Odgovorite građanima, zašto izbjegavate svaki pokušaj rada u njihovu korist i pokušajte sebi objasniti zašto niko od njih nije spreman pohvaliti vaš rad", navodi se u saopćenju iz Naše stranke.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...