PREDSJEDNIK OO SNSD-a IZNIO ZAPREPAŠĆUJUĆE PODATKE O PRISLUŠKIVANJU: Traži se istraga, ko je i po čijoj naredbi slušao i snimao članove inicijative "Moja adresa: Srebrenica"...

Inicijativa poziva Tužilaštvo BiH da odmah pokrene istragu.

  • Politika

  • 26. Jan. 2021  26. Jan. 2021

  • 2

Iz inicijative "Moja adresa: Srebrenica" istaknuli su da su zaprepašteni izjavom predsjednika Općinske organizacije Saveza nezavisnih socijaldemokrata Srebrenica Radomira Pavlovića prilikom gostovanja u emisiji RTRS-a 25. januara 2021. godine da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske presretalo razgovore i snimalo sastanke navedene inicijative i članova Centralne izborne komisije.

- Ovim su potvrđeni naši stavovi o diskriminaciji Bošnjaka prilikom vađenja ličnih karata u Srebrenici te nastavljeni pritisci i progon Bošnjaka iz Srebrenice - rekao je Sadik Ahmetović, predsjednik izbornog štaba "Moja adresa: Srebrenica".

On je dodao da se samom činjenicom da policija ima zakonsku obavezu da demokratskim nadzorom nadgleda izborni proces kako bi izbori bili fer i demokratski, policija RS-a stavila na jednu stranu, piše "Oslobođenje".

- Stavila se na stranu srpskog naroda i, suprotno zakonu, presretala razgovore i slušala članove inicijative i CIK-a BiH te je takvim svojim postupcima narušila demokratski integritet izbora u Srebrenici. Jednonacionalna policija RS-a je samo potvrdila da se ništa nije promijenilo od jula 1995. godine, kada je ista počinila zločin genocida nad Bošnjacima u Srebrenici - ističe Ahmetović. 

Inicijativa poziva Tužilaštvo BiH da odmah pokrene istragu ko je i po čijoj naredbi slušao i snimano članove inicijative "Moja adresa: Srebrenica", a u suprotnom će razmotriti da li MUP RS-a može nadgledati izborni proces u Srebrenici i u skladu s tim će donositi odluke vezane za ponavljanje izbora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...