BEOGRADSKE "NOVOSTI" O ZAVJERI PROTIV VUČIĆA: "Indikativan je tajni sastanak Davidovića, Joanikija, Grigorija i Dodika"!

Naročito je iznenađujući, kako beogradske "Novosti" navode, tajni sastanak člana Predsjedništva BiH s vladikom diseldorfskim Grigorijem, koji je uveliko zagazio u politiku, otvoreno napadajući predsjednika Srbije i aktuelnu vlast, koji se odigrao u Hercegovini.

  • Regija

  • 26. Jan. 2021  26. Jan. 2021

  • 0

- U sramnu kampanju i front koji crnogorski predsednik Milo Đukanović stvara protiv Srbije, SPC-a i predsednika Aleksandra Vučića, sada se, izgleda, uključuju i neki iz Crne Gore, koji su se do sada predstavljali kao najljući borci za “srpsku stvar”, a koji pokušavaju da u blok protiv Vučića uvuku i Milorada Dodika.

Ovo donose današnje beogradske "Novosti" u tekstu pod naslovom "NA MILA ĆUTE, A DAKA "BUŠI" VUČIĆA U RS".

U tekstu se kaže da skadalozan govor Mila Đukanovića na kongresu DPS-a nije izazvao ni riječ osude članova Vlade Zdravka Krivokapića pa se time, kako list navodi, širi opravdana sumnja da će njegov kabinet ostati na tragu prethodnog, i to ne samo kada je riječ o povlačenju odluke o priznavanju lažne države Kosovo.

Aktuelni crnogorski lider optužio je SPC da je “najopakiji instrument velikosrpskog nacionalizma, na koji se mora odgovoriti snagom države i crnogorskim društvom građana, a ne nacionalizmima multietničke Crne Gore”. Rekao je i da je ovog puta na politički teren u Crnoj Gori brutalno uveden SPC kao “podstrekač, jatak i advokat najmonstruoznijeg genocida u Evropi novijeg doba”.

On je optužio Crkvu i da je, “navodno braneći svetinje, pokušala da zadrži nezakonito prisvojenu imovinu, koju su gradili crnogorski građani i država”.

U tekstu se navodi da nova crnogorska vlast nije reagovala ni na Đukanovićeve optužbe da su se Srbija i Vučić sada direktno umiješali i u lokalne izbore u Nikšiću, zakazane za sredinu marta, i popis koji predstoji u Crnoj Gori.

Ova šutnja Vlade u Podgorici kao da je znak odobravanja, pogotovo ako se analizira uloga biznismena Miodraga Dake Davidovića, koji ovih dana, kako svjedoče izvori “Novosti”, ima specijalan zadatak da i u Republici Srpskoj “raspiri” opoziciona osjećanja prema aktuelnoj vlasti u Beogradu.

U tom smislu list ocjenjuje veoma indikativnim sastanak ovog čoveka, koji se poslije izbora 30. avgusta napadno približio tajkunima bliskim Đukanoviću, s vladikom Joanikijem i Miloradom Dodikom u Banjoj Luci.

Naročito je iznenađujući, kako beogradske "Novosti" navode, tajni sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH s vladikom diseldorfskim Grigorijem, koji je uveliko zagazio u politiku, otvoreno napadajući predsjednika Srbije i aktuelnu vlast, koji se odigrao u Hercegovini.

S druge strane, kao da se zaboravlja da je Vučić, kaže se u tekstu, otkako je na vlasti u Srbiji, dodijelio Republici Srpskoj više od 100 miliona eura bespovratne pomoći, uz nikad veća ulaganja u njenu infrastrukturu.

Time je za beogradske "Novosti" još čudnije što se Dodik našao u spomenutom društvu, jer je zahvaljujući Vučićevim finansijskim injekcijama, koje su, prije svega, upućene narodu RS, istovremeno ostvarivao političku korist…

(BN) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...