FORMIRANA VLAST U VELIKOJ KLADUŠI: Bivša i sadašnja stranka ratnog zločinca Fikreta Abdića koaliraju s Konakovićevim NiP-om!

Na lokalnim izborima u oktobru Laburistička stranka osvojila je 12, dok su DNZ Krajiška stranka i Narod i pravda osvojili po dva mandata. 

  • Politika

  • 27. Jan. 2021  27. Jan. 2021

  • 4

Vlast u općini Velika Kladuša ubuduće će sačinjavati Laburisti Fikreta Abdića, Demokratska narodna zajednica - Krajiška stranka, bivša Abdićeva partija, kao i Narod i pravda Elmedina Konakovića. To je potvrdila i Elvira Jesenković, kćerka ratnog zločinca Abdića, koja je izjavila da je odluka Laburista da zajedno djeluju sa "DNZ-om Krajiška stranka i vijećnicima Naroda i pravde".

Na lokalnim izborima u oktobru Laburistička stranka osvojila je 12, dok su DNZ Krajiška stranka i Narod i pravda osvojili po dva mandata. 

Fikret Abdić je po drugi put izabran za općinskog načelnika iako se u vrijeme izbora nalazio u pritvoru. Tužilaštvo USK tereti Abdića da je kao načelnik Velike Kladuše kriminalnim radnjama oštetio budžet Općine za 600 hiljada KM.

("SB")

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...