ANALITIČAR HARIS ĆUTAHIJA O ODLUCI SUDA DA SE IZBORI U SREBRENICI PONOVE: "Vijest godine! Prije nije bilo..."

"...ovakvih odluka."

  • Politika

  • 27. Jan. 2021  27. Jan. 2021

  • 1

"To je po meni vijest godine. Političke stranke kontrolišu CIK i prije nije bilo ovakvih odluka, ali vidjeli smo i u toku kampanje da su neke njihove odluke odbijene i to je svjetlo na kraju tunela", kazao je za N1 analitičar Haris Ćutahija o današnjoj odluci Suda da se izbori u Srebrenici ponove.

“Ispostavilo se da su neki članovi iz drugih političkih struktura i nemaju toliki uticaj na njih”, dodaje.

Kaže da se VSTV uzimao kao pozitivan primjer u izjavama političara sve dok “nekom od njih ne pokucaju na vrata”.

“Politika se zavukla u sve pore u posljednjih 30 godina. Vidimo pravosuđe koje je pod šapom politike. Uzimali su VSTV kao pozitivni primjer kako stvari funkcionišu, sve dok VSTV ne pokuca na vrata nekog od političara. Tada postaje nešto sasvim drugo.”

“Sigurno je da vakcine iz mehanizma COVAX neće biti tu možda i nekoliko mjeseci”, kaže Ćutahija.

Uloga Zorana Tegeltije kao predsjedavajućeg Vijeća ministara?

“Neko ko je na njegovoj poziciji predsjedavajućeg VM ispred stranke kakva je SNSD, on mora takav biti. Mora biti malo šutljiv, za razliku od predsjednika stranke, koji to kompenzira.

Vidjeli smo koliko je trebalo vremena da se formira VM. Ono što mi možemo uraditi kao građani, da pozivamo političare za koje glasamo na odgovornost, jer te odgovornosti nema”, kazao je Ćutahija za N1.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...