NA POZIV CIKOTIĆA: Održan prošireni kolegij Ministarstva sigurnosti BiH sa...

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić održao je danas u Sarajevu prošireni kolegij, kojem su prisustvovali rukovodioci sektora i agencija u sastavu Ministarstva.

  • Vijesti

  • 27. Jan. 2021  27. Jan. 2021

  • 1

Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Darko Ćulum, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijeka BiH Mirsad Vilić, direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić, zamjenik direktora Granične policije BiH Fahrudin Halač, zamjenik direktora Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja Sead Hadžić, zamjenik direktora Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Saša Govedarica i zamjenik direktora Agencije za policijsku podršku Miše Ćavar prezentirali su trenutno stanje u agencijama te priroritete u radu, čitamo na oficijelnoj stranici Ministarstva sigurnosti BiH.

Ocijenjeno je da, uprkos pandemiji koronavirusa te drugim izazovima, prvenstveno uzrokovanim migrantskom situacijom, agencije uspješno obavljaju svoje aktivnosti i daju doprinos očuvanju sigurnosti u BiH, ali i borbi protiv prekograničnog kriminala.

Također, razmatran je izvještaj o radu Ministarstva sigurnosti BiH u 2020. godini, koji će uskoro biti upućen u daljnju proceduru Vijeća ministra BiH.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...