SAD JE SVE JASNO: Christian Schwarz-Schilling progovorio o Harisu Silajdžiću i "Aprilskom paketu" (VIDEO)

Christian Schwarz-Schilling, njemački političar, nekadašnji ministar u Vladi Njemačke i bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, bio je gost "Pressinga" na N1, gdje je komentarisao i ponovno spominjanje "Aprilskog paketa".

  • Vijesti

  • 28. Jan. 2021  28. Jan. 2021

  • 10

Taj koncept je zaživio i propao za vrijeme njegovog mandata u BiH. Da li je on rješenje za BiH?

“Nije više mogao da se provede, jer je Silajdžić došao kao predsjednik i protivnik. Sa tog aspekta je bilo završeno. Meni su tada ruke bile vezane. Tu ništa nije više učinjeno”, kazao je.

Ističe da se sličan program sada više ne može ponoviti.

“Nisam mišljenja da je on sada nešto dobro dobro, povoljno”, kazao je i zaključio da Amerika i Njemačka moraju zajedno da unaprijede institucije Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...