ŽARKO KORAĆ OGOLIO SVE DO KRAJA: To je dio priče o "srpskom svetu", Srbija ne može da odoli a da se ne miješa u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine i Crne Gore…

"Zvanični Beograd morao bi da demantuje tvrdnje pojedinih medija o navodnoj umiješanosti funkcionera Srpske napredne stranke u predizbornu kampanju u Nikšiću", smatra profesor Žarko Korać.

  • Regija

  • 28. Jan. 2021  28. Jan. 2021

  • 2

S obzirom na to da ne odbacuju takve tvrdnje, Korać za TVCG navodi da se nastavlja politika miješanja Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore.

Da li funkcioneri SNS-a pomažu nekoj političkoj partiji, bilo je, između ostalih, pitanje TVCG upućeno Srpskoj naprednoj stranci, na koje nisu dobili odgovor.

Pokazat će se zašto su funkcioneri SNS-a Predrag Rajić i Vladimir Mandić boravili u Nikšiću, tvrdi Žarko Korać, profesor Filozofskog fakuteta u Beogradu.

Vjeruje da su tačni navodi nekih medija o navodnoj umiješanosti zvaničnog Beograda u predizbornu kampanju u tom gradu.

- Mi imamo sada konkretna imena ljudi i to daje veliku težinu ovoj priči. Znači, nije to ostalo na onome priča se, ne, oni su pokazali potpuno konkretne ljude. Naravno, čovjek bi očekivao da Beograd to demantuje i to je suština cijele priče - kaže Korać.

S obzirom na to da nije, Korać tvrdi da se nastavlja politika miješanja Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore.

- Beograd je, inače, bio umiješan u posljednje izbore u Crnoj Gori, umiješan do guše, prije svega SPC, čovjek čije je sjedište, naravno, u Beogradu, zatim mediji, svi tabloidu u Srbiji, znači bukvalno svi koje u potpunosti kontroliše Vučić. Pošto se Beograd nije ogradio od ovoga što se dešava u Nikšiću i to je dio priče o “srpskom svetu”, to je sad novi termin, a odnosi se na to da Beograd ne može da odoli da se ne miješa u unutrašnja pitanja nezavisnih susjednih zemalja, prije svega Crne Gore i Bosne i Hercegovine - navodi Korać.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...