ŠTA ĆE BITI S DIJAMANTOM: Edin Džeko odbio još jedan engleski klub, sve će biti gotovo do ponedjeljka...

Nakon sukoba na treningu, Fonseca je odlučio da Džeku odstrani iz ekipe, da mu oduzme kapitensku traku i jasno je poručio klubu da ga može prodati.

  • Sport

  • 28. Jan. 2021  28. Jan. 2021

  • 0

Džeko je prethodnih dana trenirao sam. Konstantno se govori o njegovom odlasku iz Rome, ali to je za sada zadnja opcija.

Iako su brojni timovi pokazali interes za bh. napadača, njegova plata od 7,5 miliona eura je problem i najbogatijima pa su timovi poput Intera i PSG-a odustali od eventualnog angažmana Džeke.

Oni nešto manji timovi se, također, povezuju s Džekom. On je već ranije odbio West Ham, a s njim se iz Engleske još povezuje Southampton.

"Il Romanista" tvrdi kako su "Sveci" poslali ponudu za Edina, ali da je on i njih odbio, jer želi biti u timu s visokim ambicijama.

Treba svakako istaknuti da se Edin povezuje i sa povratkom u Manchester City. "Građani", također, imaju problema u napadačkom dijelu ekipe, a mnogi navijači ovog kluba su bili oduševljeni informacijom da se Dijamant povezuje s njihovim timom.

Hoće li Edin napustiti Romu, znat ćemo do ponedjeljka, a ako se to ne desi i ako se stvari ne poprave s Fonsecom, za bh. napadača bi naredni mjeseci mogli biti itekako dugi.

Džeko je ove sezone zabio osam golova i upisao dvije asistencije u 20 nastupa za rimski tim.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...