U NSRS-a USVOJEN PRIJEDLOG DODIKOVOG SNSD-a: Poziv Inzku da podnese izvještaj

Кolegij Narodne skupštine Republike Srpske usvojio je danas prijedlog SNSD-a da se na idućoj sjednici razmatra zahtjev o pozivu visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku da podnese izvještaj o svom radu.

  • Vijesti

  • 28. Jan. 2021  28. Jan. 2021

  • 8

Кlub poslanika SNSD-a zatražio je da se u dnevni red redovne sjednice NSRS-a, koja treba da započne u utorak, uvrsti još jedna tačka  "Informacija u vezi sa zahtjevom za podnošenje izvještaja visokog predstavnika o provođenju civilne implementacije mirovnog sporazuma u BiH za period 2009 – 2020. godine sa prijedlogom zaključaka".

Kolegij NSRS-a usvojio je danas i prijedlog sheme za raspored mjesta u skupštinskim odborima i radnim tijelima za ukupno 225 mjesta koja pripadaju narodnim poslanicima, a imena će usaglasiti Кomisija za izbor i imenovanja.

Usvojen je i novi raspored sjedenja u sali za plenarne sjednice, piše "Srpskainfo".

Kolegij je odobrio prisustvo sjednicama za još dvije nevladine organizacije te petominutno obraćanje predsjednika Ekološke partije RS – ZELENI SRPSКE Nikoli Lazareviću u okviru tačke dnevnog reda "Prijedlog deklaracije o zaštiti rijeka u Republici Srpskoj".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...