ARNAUTOVIĆ POTVRDIO: "Zbog raznih pritisaka na CIK, tužit ćemo Dodika. Dao je jednu ogavnu..."

"...nacionalističku, ksenofobičnu izjavu."

  • Mini market

  • 28. Jan. 2021  28. Jan. 2021

  • 3

Kako je kazao, članovi CIK-a svjesni su važnosti dužnosti koju vrše i biti član CIK-a je čast, ali i profesionalna obaveza.

Ističe da je novi sastav pokazao da želi da primijeni Izborni zakon, ali je mnogo pritisaka, i to različite vrste.

"Nije to samo kada javno izađe predsjednik Predsjedništva i posluži se ksenofobnim rječnikom kako bi javno vrijeđao članicu CIK-a nego su to i druge vrste pritisaka.

Mnogo toga je poduzimano da lokalnih izbora ne bude. Da nije bilo ovog sastava, tih izbora ne bi ni bilo. Međutim, naša upornost se isplatila i mi radimo u interesu građana BiH i vodeći se principom i načinom vladavine prava, dakle primjenom zakona i onoga što je propisano u izbornom zakonodavstvu.

Konkretno kada je u pitanju striktna primjena zakona je svakako reakcija i zahtjev prema drugim nadležnim organima da postupaju u skladu sa svojim obavezama.

Mi ćemo službeno uputiti prijavu Tužilaštvu BiH protiv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, koji je dao jednu ogavnu, nacionalističku, ksenofobičnu izjavu."

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...