DRESIRAJTE GA DA NE LAJE: CIK prijavio Milorada Dodika Tužilaštvu BiH; Za to djelo predviđena je kazna zatvora...

Centralna izborna komisija (CIK) BiH podnijela je službenim putem prijavu protiv Milorada Dodika zbog verbalnog napada na članicu CIK-a Vanju Bjelicu-Prutinu, što podliježe krivičnom djelu raspirivanje nacionalne mržnje.

  • Hronika

  • 28. Jan. 2021  28. Jan. 2021

  • 3

Nakon saznanja da Tužilaštvo BiH poslije najmanje dva obraćanja javnosti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika na pres-konferencijama u kojima verbalno napada članicu Centralne izborne komisije BiH Vanju Bjelicu-Prutinu i Centralnu izbornu komisiju BiH, nije pokrenulo postupak po službenoj dužnost, Centralna izborna komisija BiH preduzela je konkretne korake. S tim u vezi, danas je sačinjena prijava protiv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela iz člana 145a Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine i ona će biti dostavljena Tužilaštvu BiH.

Za to djelo predviđena je kazna zatvora od tri mjeseca do deset godina.

“I, na kraju, bez obzira na sve pritiske kojima je izložena, Centralna izborna komisija BiH će kao nezavistan državni organ nastaviti raditi poslove iz svoje nadležnosti u skladu sa zakonom”, zaključili su u saopćenju.

(SB/BHRT) 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...