NOVA ODLUKA CIK-a: Komandant zloglasnog logora Manjača, ratni zločinac Dane Lukajić brisan iz biračkog spiska

Dane Lukajić, osuđen na šest godina zatvora zbog ratnog zločina, a koji se od 20. januara ove godine nalazi u KPZ-u u Banjoj Luci, brisan je iz Centralnog biračkog spiska.

  • Vijesti

  • 28. Jan. 2021  28. Jan. 2021

  • 0

Tako je danas odlučila Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH). On neće biti upisan u Centralni birački spisak sve dok se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.

Zločinca Lukajića, pukovnika Vojske RS-a, osudio je Županijski sud u Zagrebu zbog ratnih zločina nad zarobljenicima na Manjači kod Banje Luke. Osim po komandnoj odgovornosti, optužen je i da je lično maltretirao zarobljenike. Lukajić je bio komandant zloglasnog koncentracionog logora Manjača. Uhapšen je 30. juna 2018. godine u Ličkom Petrovom Selu zbog sumnje da je u septembru 1992. godine počinio zločin nad ratnim zarobljenicima na Manjači kod Banje Luke.

Lukajić je, prenosi Faktor.ba, uhapšen dok je putovao na obilježavanje Dana sjećanja na Јadovno i 77 godina od stradanja više od 40.000 ljudi u kompleksu ustaških logora smrti Gospić-Јadovno-Pag.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...