PROCURILO IZ MUSKOVE RADIONICE: Ovo je novi Teslin model na koji čeka cijeli svijet, pogledajte ga na djelu

Tesla najavljuje i najbržu verziju Plaid S, koja će do 100 kilometara na sat ubrzavati za manje od dvije sekunde.

  • Auto

  • 29. Jan. 2021  29. Jan. 2021

  • 0

Još malo pa će biti otkriven redizajnirani Teslin Model S. Navodno izvana promjene neće biti velike, ali zato su objavljene prve fotografije unutrašnjosti i neki elementi doista su zanimljivi. U oči prvo upada upravljač kojem fali gornji dio obruča. Donji dio sad je četvrtastog oblika. To je i digitalna instrumentna ploča, umjesto vertikalno postavljenog, ugrađen je horizontalni ekran, a skriveni su i ventilacijski otvori. Centralna konzola sad je u potpunosti čista. Straga se nalazi još jedan ekran.

Novi zaslon, osjetljiv na dodir, uključuje 10 teraflopsa procesorske snage, što omogućava uživanje u igricama ravnopravno s današnjim najnovijim konzolama putem Tesla Arcade. Zabavni centar kompatibilan je čak i s bežičnim kontrolerima – što znači da putnici na bilo kojem sjedalu mogu igrati šta god žele. Ovo više djeluje kao igraonica nego kao automobil...

Inače, Tesla najavljuje i najbržu verziju Plaid S, koja će do 100 kilometara na sat ubrzavati za manje od dvije sekunde. Odgovor je to najbržem Porsche Taycanu Turbo S.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...