KOMENTATOR "INDEXA" O "BJESNILU" PREMIJERA: "Danas je iz Plenkovića iskočio Aleksandar Vučić. To mu neće proći u Hrvatskoj"

Plenković je pobjesnio, jer je opozicija srušila kvorum u Saboru i počeo otvoreno prijetiti da im to "nikad neće zaboraviti". "This time it’s personal", kako bi se reklo u američkim akcijskim filmovima.

  • Regija

  • 29. Jan. 2021  29. Jan. 2021

  • 2

Jedna od utjeha koje sa sobom nosi sumorni život u Hrvatskoj je što se uvijek može reći "barem nije grozno kao u Srbiji". Da, vlast mrzi kritički nastrojene medije, ali ne uspijeva ih ugušiti kao što je većinom uspjelo u Srbiji. Da, stotine tisuća ljudi žele pobjeći iz Hrvatske, ali barem smo u Europskoj uniji pa je i to lakše. Da, ekonomski stojimo loše, ali je u Srbiji mnogo gore. Da, TV program je većinom treš, ali ipak nemamo ni Pink ni Happy TV. Itd.

Nakon današnjeg prijetećeg i pomahnitalog nastupa premijera Andreja Plenkovića nažalost više ne možemo reći "Da, Plenković ima x mana, ali barem nije poludio kao Aleksandar Vučić". Jer ono što smo danas mogli vidjeti u televizijskom programu uživo je kako se nekoć uglađeni europejac Plenković, čija je fasada pristalosti odavno ozbiljno napukla, pretvara u predsjednika Srbije pred našim očima. 

This time it's personal

Plenković je pobjesnio jer je opozicija srušila kvorum u saboru i počeo otvoreno prijetiti da im to "nikad neće zaboraviti". This time it’s personal, kako bi se reklo u američkim akcijskim filmovima.

Takvu retoriku građani Srbije već godinama moraju slušati od Vučića koji pred TV kamerama svaki tjedan nariče, prijeti, održava psihoterapeutske seanse, laže i luduje na prethodno nezamislive načine za jednog predsjednika države. No ne treba zaboraviti da Vučić to ne radi samo zbog nedijagnosticiranog poremećaja ličnosti, već i zato što je to način akumuliranja i održavanja političke moći te ostanka na vlasti. Svojim beskrajnim verbalnim tiradama i mentalnom psihodelijom beskrupulozni predsjednik Srbije uspio je kroz godine potaracati manje-više cijelu opoziciju koja danas ima izvanparlamentarni status.

Vučić već duže vrijeme čuči u Plenkoviću

Bilo je doista zabrinjavajuće gledati kako je danas iz Plenkovića odjednom iskočio Vučić. Premijer je malo prije istupa pred novinarima namještao frizuru i konzultirao se sa svojim pobočnikom Markom Milićem, da bi onda stao pred mikrofone i kamere i krenuo prijetiti. Nije to bio onaj hladni, cinični Plenković na kojega smo navikli, bio je to jedan novi, razgoropađeni Plenković, spreman da zgazi sve i svakog tko mu se usudi suprotstaviti, wannabe diktator u nastajanju. 

Naravno, Vučić je u Plenkoviću čučao već duže vremena, nešto poput zlokobnog demona Boba iz Twin Peaksa, no patina pristojnosti koju gojenac zagrebačke crvene buržoazije ima na sebi ga je držala ako ne pod kontrolom, onda izvan percepcije javnosti. Čekao je svoj trenutak i taj je trenutak došao danas, kada je cijela hrvatska javnost mogla vidjeti koliko je krhka Plenkovićeva tanka saborska većina od 76 ruku.

Vučić je iskočio iz Plenkovića i počeo režati ne zato što je premijer doista pogođen time što se saborski zastupnik HDZ-a Miroslav Tuđman nalazi u bolnici zbog korone, već zato što mu je nagrizena politička moć i vlast. To je ono što Plenković ljutito brani verbalnom vučićevštinom, a ne nekakav moral ili čast, iako to tako predstavlja, baš kao i Vučić.

Stvar bi bila jako opasna da nije jedne važne činjenice: građani Republike Hrvatske ipak neće dopustiti Plenkoviću da nas pregazi kao što je Vučiću uspjelo pregaziti građane Srbije.

Da, pristalice HDZ-a bit će oduševljene Plenkovićevim prijetnjama, njegovim verbalnim "udaranjem šakom o stol", ali njih je oko 600 tisuća. Velika većina građana Hrvatske ipak ne želi hrvatsku verziju Vučića na vlasti i sigurno neće tolerirati ako Plenković nastavi u istom smjeru. 

Zato evo i savjet premijeru, ako se već nitko od njegovih ulizica iz pratnje ne usudi: chillax, dude! Smanji doživljaj, Plenki. Popij malo vode sa šećerom. Nikoga nije briga što hoćeš ili nećeš zaboraviti. Svoje vučićevske prijetnje ostavi za sljedeću javnu svađu s predsjednikom Milanovićem, to je vaš, ali ne i naš nivo. 

Gordan Duhaček

Index.hr

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...