OVOM ČOVJEKU NIJE DOBRO: Miralem Pjanić majstorijama na terenu izluđivao protivnike, a onda je trener Barcelone napravio novi osvetnički potez

U 21. kolu La Lige Barcelona je u derbiju savladala Atlethic Bilbao sa 2:1.

  • Sport

  • 01. Feb. 2021  01. Feb. 2021

  • 1

Meč na Camp Nouu ponudio je dobar fudbal. Bilo je dosta prilika na obje strane.

U timu Barcelone u startnoj postavio bio je i naš Miralem Pjanić, koji je početkom drugog poluvremena imao dobru priliku, ali golman Simon mu je odlično odbranio. Pjanić je odigrao odličnu partiju, ali je ipak teren napustio u 67. minuti, kada ga je zamijenio Roberto.

Nevjerovatan potez trenera Barcelone Koemana. Nakon nešto više od sat vremena igre, s terena je povukao Pjanića, jednog od najboljih pojedinaca u redovima Barce u prvom poluvremenu.

Prvi gol na utakmici viđen je u 20. minuti. Još jedna majstorija Lea Mesija za vodstvo od 1:0.

Bilbao se vratio na startu drugog poluvremena. Jordi Alba je u 49. minuti postigao autogol i rezultat na semaforu bio je 1:1.

Trenutak odluke dogodio se u 75. minuti. Sjajna akcija katalonskog tima. Mingueza je ubacio, a Griezmann je utrčao iza leđa odbrane Atlethica i zatresao mrežu za 2:1 i vrijedan trijumf Barce, koja je sada izbila na drugo mjesto na prvenstvenoj tabeli.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...