POLICIJA OBJAVILA DETALJE KRVAVOG POHODA U DALMACIJI: Ubica koristio kinesku verziju kalašnjikova, sumnjičen je za nasilje u porodici i prijetnje, POZNAT JE I MOTIV ZA LIKVIDACIJE

U Vodicama je ubijen 47-godišnji šibenski poduzetnik Tedi Slamić, a u Šibeniku 42-godišnji poduzetnik Toni Šparada, 62-godišnja stečajna upraviteljica Radojka Danek i njen 63-godišnji suprug.

  • Regija

  • 01. Feb. 2021  01. Feb. 2021

  • 0

Šibenska policija sazvala je konferenciju za medije povodom četverostrukog ubistva i samoubistva u Šibeniku i Vodicama od subote. 

Presicu je otvorio načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić, koji je iznio hronologiju cijelog događaja.

- U 12.56 smo zaprimili dojavu da je u Vodicama u Mercedesu pronađen mrtav muškarac. Našli smo ga s prostrjelnim ranama. Hitna pomoć nas je obavijestila o još tri mrtve osobe na Južnoj magistrali. Utvrđeno je da imaju prostrijelne rane. Za počiniteljem je raspisana tjeralica - kazao je Kostanić te nastavio:

- Za vrijeme očevida u 18.22 dobili smo dojavu da je na području Vodica viđeno vozilo. Dojava je bila od građana i moram zahvaliti građanima na pomoći.

Pojasnio je da je i tom vozilu bilo tijelo osumnjičenog.

- Utvrdili smo da je koristio oružje kalibra 7,62, kineska verzija kalašnjikova. Ubio je troje ljudi kraj Šibenika i onda je autom ubijenog 60-godišnjaka krenuo prema Vodicama. Parkirao je ispred trgovine oštećenog 47-godišnjaka. Kad je izašao, iz istog oružja je ispalio hice u njega. Onda je krenuo Škodom izvan Vodica i dva kilometra dalje izašao iz vozila i ubio se iz istog oružja - kažao je načelnik PU.

Osim tog oružja, ubica je posjedao i pištolj, pušku s optikom i 302 metka.

- Utvrdili smo da su motivi poslovne naravi i vezani za predstečajni postupak - rekao je Kostanić te dodao da je "počinitelj kalašnjikov nabavio i posjedovao ilegalno".

- Istražujemo kako - dodao je te naglasio da je policija uzela dokumentaciju koja se odnosi na stečajni postupak i da se to proučava.

- U kontaktu smo s Trgovačkim sudom, ali da se ičim pokazivalo da bi moglo doći do ovoga, ne. Nije bilo oproštajnog pisma - kazao je načelnik odgovarajući na pitanje novinara da li je išta upućivalo na to  da bi se moglo desiti ono što se desilo. 

- Građanin je informaciju o autu dojavio na 112 - rekao je te pojasnio da se radilo o poslovnom sastanku koji je dogovoren u tom skladištu i trebao je biti odigran između četiri osobe. Tri ubijene i ubice. A u Vodicama je došao ispred trgovačkog centra i čekao.

- Na mjestima ubojstva, kod skladišta na Južnoj magistrali smo našli 16 čahura, a u automobila 47-godišnjaka 21 metak. U vozilu osobe za koju pretpostavljamo da je ubio, našli smo pištolj CZ i 125 komada streljiva, prigušivač za pušku. U Škodi smo našli automatsku pušku, a u jednoj kući je nađeno streljivo za pištolj. Sve oružje je bio nelegalno iako je on bio lovac, ali to oružje mu je ranije bilo oduzeto vezano za jedan postupak, nasilje u obitelji. Godine 2009. mu je oduzeto oružje, 2014. je vraćeno oružje. No, 2018., 10. rujna, oružje mu je opet oduzeto zbog prijetnji jednoj osobi. No, tada nisu utvrđeni elementi, ali kad je policija ušla u kuću, našli su da je oružje čuvao nesukladno zakonu. I podnijeli smo prekršajni prijedlog i postupak je bio u tijeku - pojasnio je načelnik.

- Ta prijava za prijetnju nema veze s ovim događajem, radilo se o međususjedskim odnosima - kazao je. 

U Vodicama je, podsjećamo, ubijen 47-godišnji šibenski poduzetnik Tedi Slamić. U Šibeniku su ubijeni 42-godišnji poduzetnik Toni Šparada, 62-godišnja stečajna upraviteljica Radojka Danek i njen 63-godišnji suprug.

Osumnjičeni 57-godišnji ubica Branko Koloper, vlasnik pekarskog lanca "Djelo", preksinoć je pronađen mrtav pored automobila u vodičkom zaleđu.

Svoj krvavi pohod ubica je počeo u subotu u predgrađu Šibenika. Parkirao je svoje vozilo i po izlasku iz automobila ubio stečajnu upraviteljicu Radojku Danek, njenog muža Marija te Tonija Šparadu.

Nakon toga se zaputio u Vodice. Po dolasku je ušao u trgovinu "Djelo" i raspitao se gdje se nalazi vlasnik lanca. Otišao je u automobil i čekao. Nakon pola sata u svom vozilu, došao je poduzetnik. Ubica je izašao iz automobila i s nekoliko hitaca ga usmrtio u vozilu.

Satima je trajala policijska potjera za Brankom Koloperom da bi ga konačno oko 18 sati pronašli koji kilometar od Vodica pored magistrale koja vodi prema Pirovcu, na bijelom putu koji vodi u lovište. Pronađen je pored svog auta mrtav. Ubio se automatskim oružjem, saopćio je jutros DORH, prenosi Index.hr. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...