VUČIĆ U VELIKIM PROBLEMIMA: Ovo su imena ljudi koji su protjerani iz Crne Gore, je li Beograd spremao nerede u Nikšiću!?

Svi državljani Srbije koji su u petak navečer 29. januara zbog neposjedovanja dozvola za privremeni boravak i rad, kao i potvrde o prijavi rada,protjerani iz Crne Gore - funkcioneri su Srpske napredne stranke, saznaje „Pobjeda“.

  • Regija

  • 02. Feb. 2021  02. Feb. 2021

  • 0

Riječ je sljedećim članovima Vučićeve stranke: Vladimiru Vojvodiću (38), Jeleni Denić (41), Oliveri Đorđević (38), Jeleni Nešić (41), Andrijani Stanković (26), Bojanu Deliću (22), Vuku Mladenoviću (23) i Nikoli Aleksiću (35).

SNS junoša

Široj javnosti je ipak najpoznatiji mladi junoša SNS-a Vuk Mladenović, poznat kao jedan od provokatora na protestu opozicije „1 od 5 miliona“, održanom 19. aprila 2019. godine u Nišu. Ti protesti su, kao nikada do tada, najozbiljnije ugrozili Vučićevu vlast.

Mediji su tada zabilježili da se prilikom govora jednog od lidera opozicije Boška Obradovića desio ozbiljan incident kada je grupa mladih aktivista SNS-a, predvođena upravo Mladenovićem, uz uzvike "fašisto, fašisto“ i "lopove, lopove“ nasilno prekinula skup.

Veći incident, pa i moguće žrtve, spriječila je brza reakcija redara i policije. Nakon tog skupa, opozicija nije organizovala proteste u Nišu.

Ostalo je nepoznato zašto je baš Mladenović došao u Nikšić s obzirom na to da nije prepoznat kao marketinški stručnjak niti kao stručnjak za sređivanje baze birača, osim ako nije imao neki specijalni zadatak po uzoru na opisani protest opozicije u Nišu.

Organizovano dovođenje sigurnosno interesantnih osoba, lica iz kriminalnog miljea i s njima povezanih biznismena ukazuje da je i takav scenarij bio moguć.

Aktivisti iz Niša

Dostupni podaci govore da je Mladenović bio šef kancelarije za mlade niške opštine Medijana, a da je trenutno zaposlen u JKP Medijana na nekoj od šefovskih pozicija. Slično je i s ostalim protjeranim srpskim državljanima.

Tako je protjerana Jelena Nešić bivša novinarka TV Kopernikus, a posljednjih godina radi kao PR "Parking servisa" u Nišu. U prošlom sazivu bila je i odbornica Srpske napredne stranke. Vlasnik TV Kopernikus, medija koji je poznat po prljavoj kampanji protiv Crne Gore, je Zvezdan Milovanović, povjerenik, odnosno koordinator Vučićeve Srpske napredne stranke za Niš.

Vladimir Vojvodić je možda i najpoznatije ime iz niške politike od svih protjeranih. Vojvodić je dugo godina bio perjanica DSS-a. Zatim je oformio odbor Samostalnog DSS-a pa je prešao u Jedinstvenu Srbiju. Tamo se kratko zadržao dok nije zadužio člansku kartu SNS-a. Ranije je bio zaposlen u Objedinjenoj naplati, a kratko je bio i v. d. direktora komunalnog preduzeća u Merošini. Nezvanično, trenutno radi u Nišavskom okrugu, piše „Pobjeda“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...