DOBRE VIJESTI S ISTOKA BOSNE: Najavljene kapitalne investicije, gotovo milion maraka bit će izdvojeno za...

Na sastanku premijera Tuzlanskog kantona Kadrije Hodžića i ministra trgovine, turizma i saobraćaja TK Hamze Bešića sa predstavnicima Turističke zajednice Tuzlanskog kantona najavljene su kapitalne investicije u oblast turizma u Tuzlanskom kantonu.

  • Ekonomija

  • 02. Feb. 2021  02. Feb. 2021

  • 0

Tokom sastanka ukratko su prezentirani Plan rada i Finansijski plan Turističke zajednice za 2021. godinu te je ukazano na neophodnost donošenja Strategije razvoja turizma na području kantona kao krovnog razvojno-planskog dokumenta, objavljeno je iz Vlade Tuzlanskog kantona.

Kako su istaknuli ministar Bešić i voditelj Turističke zajednice TK Miralem Mešković, donošenje Strategije je veoma važno, jer je postojanje ovog dokumenta jedan od eliminatornih uslova za kandidiranje projekata za dobivanje sredstava iz međunarodnih fondova.

Kada su u pitanju aktivnosti koje je Turistička zajednica planirala za ovu godinu, treba istaknuti da je za njihovu realizaciju planirano skoro milion KM (996.000 KM).

Od ovog iznosa, između ostalog, za pomoć turističko-ugostiteljskom sektoru za suzbijanje posljedica pandemije koronavirusa je planirano 220.000 KM, za infrastrukturne projekte od značaja za razvoj turizma 200.000 KM, a za izradu i postavljanje turističke signalizacije 160.000 KM.

„Plan aktivnosti, ali i finansijski plan Zajednice, između ostalog, pokazuju društvenu odgovornost ove ustanove, odnosno njihovu želju i htijenje da se značajan dio oprihodovanih sredstava vrati društvenoj zajednici kroz projekte koji doprinose njenom direktnom razvoju”, kazao je premijer Hodžić, izražavajući podršku Vlade TK radu i aktivnostima koje realizira Turistička zajednica Tuzlanskog kantona.

Premijer je, također, istaknuo da postoji značajan interes međunarodnih organizacija, ali i javnih institucija drugih zemalja za saradnju s Turističkom zajednicom Tuzlanskog kantona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...