DUŠANKA MAJKIĆ VIŠE VOLI DODIKOV REPERTOAR: "Na riječi himne možete računati samo ako Srbima..."

Delaget u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić smatra da sutra u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH neće proći debata o pokretanju inicijative za izbor teksta himne BiH.

  • Politika

  • 02. Feb. 2021  03. Feb. 2021

  • 15

Nije prošao tekst himne 2008. godine, nije prošla ista inicijativa poslanika SDA Šemsudina Mehmedovića iz 2016. godine, neće proći ni njegova najnovija, sutrašnja. Bošnjaci i probosanci smatraju da samo riječi himne nedostaju da bi BiH bila ozbiljna država. Ništa nema od toga – naglasila je Majkićeva u izjavi Srni.

Majkićeva je dodala da su Srbi dali muzički dio himne, te da je sa tim završeno.

– Na riječi himne možete računati samo ako Srbima ikada ova zemlja bude išta značila. Ali, to je teško povjerovati. Konačno, za to ste sami zaslužni – poručila je ona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...