DORUČAK IZ SNOVA: Za samo 20 minuta napravite sendviče s poširanim jajima, nećete se pokajati (VIDEO)

Naš današnji obrok nastaje brzo, a s tanjira nestaje još brže.

  • Gastro

  • 03. Feb. 2021  03. Feb. 2021

  • 0

SASTOJCI

1 kukuruzni hljeb

1 umak od paradajza

100 g svježeg sira

1/4 kašičice soli

60 g maslaca

4 jaja

30 g umaka pesto genovese

provansalska mješavina začina

PRIPREMA

Kukuruzni hljeb narežemo na kriške debljine 1 cm i slažemo na papir za pečenje na lim. Na hljeb stavimo umak od paradajza i začinimo provansalskom mješavinom začina. Preko hljeba stavimo posni svježi sir. Pripremljene kriške hljeba stavimo u zagrijanu pećnicu na 195°C.

Za to vrijeme poširamo jaja tako da razbijamo jaja i stavimo u kipuću vodu 5 minuta.

Pečene kriške hljeba izvadimo iz pećnice i preko njih slažemo poširana jaja. Za kraj, u zdjelicu pomiješamo pesto genovese, dodamo malo maslinovog ulja kako bismo ga razrijedili i s njim pokapamo kriške sa poširanim jajima.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...