NEVIĐENA DRAMA U ŠPANIJI: Barcelona dvije minute prije kraja gubila sa 2:0 u Granadi pa pobijedila i plasirala se u polufinale Kupa kralja, pogledajte golove

Fudbaleri Barcelone večeras su u fantastičnoj utakmici pobijedili u gostima Granadu sa 5:3 nakon preokreta i produžetaka te su se plasirali u polufinale Kupa kralja.

  • Sport

  • 04. Feb. 2021  04. Feb. 2021

  • 0

Barcelona je veliku šansu imala u osmoj minuti, kada je Trincao bio u šansi, ali je golman Granade odličnom odbranom sačuvao svoju mrežu. Dobru šansu imao je i Griezmann, ali promjene rezultata nije bilo.

Iako su Katalonci od početka meča imali dominaciju na sredini terena, Granada je uspjela da ih kazni za promašaje.

U 34. minuti, veliki grešku napravio je Samuel Umtiti, kojem je Soro ukrao loptu i uposlio Kenedyja, a on lagano pogađa za 1:0 i vodstvo Granade.

Do kraja prvog poluvremena Barcelona je prijetila ponovo preko Griezmanna i Trincaa, ali je ostalo 1:0. Na samom početku drugog poluvremena Granada je ponovo šokirala Barcu.

Umtiti ponovo loše reaguje nakon pasa Montoroa, koji je sjajno prihvatio Roberto Soldado i bez problema je savladao Ter Stegena za 2:0 i veliku prednost domaćeg tima.

Barcelona je u 62. minuti imala novu šansu. Ovaj put pokušao je Messi, ali je Escandell sjajno odbranio njegov udarac. Već u narednom napadu nova šansa za goste. Trincao je silovito šutirao, ali sada je prečka spasila Granadu.

Gosti su u samom finišu uspjeli da smanje na 2:1. Messi je centrirao, Griezmann pogodio stativu, a lopta se od golmana Escandella odbija u mrežu za 2:1.

Već u narednom napadu Barca je mogla do poravnanja. Messi odlično šutira, ali stativa je ovaj put spasila Granadu. I kada su svi mislili da će ostati 2:1, Barcelona je došla do poravnanja.

Messi je sjajno pronašao Griezmanna koji glavom ostavlja loptu za Albu, a lijevi bek gostiju pogađa za 2:2 i šalje meč u produžetke.

Barcelona je prva zaprijetila u produžetku kada je Messi imao dobru šansu, ali je golman domaćih uspio da zaustavi njegov pokušaj.

No, u 100. minuti Katalonci stižu do potpunog preokreta. Jordi Alba je sjajno centrirao, a gol glavom za 3:2 postigao je Griezmann i činilo se da je Barcelona uspjela da riješi meč.

No, samo dvije minute kasnije, novi šok za goste. Dest naivno pravi penal, a siguran s bijele tačke bio je Fede Vico, koji pogađa za 3:3 i nastavak drame u ovoj utakmici.

Barcelona odlično otvara drugi produžetak. Golman Granade odbija loptu nakon šuta Messija, a na nju je naletio De Jong koji pogađa za 4:3. Sve je bilo jasno u 113. minuti, kada je Jordi Alba postigao spektakularan gol za 5:3 nakon asistencije Griezmanna.

Katalonci su do kraja lagano priveli utakmicu kraju i zasluženo se plasirali u polufinale Kupa kralja nakon nevjerovatnog preokreta u večerašnjem meču.

Ronald Koeman je večeras dao šansu mnogim igračima, ali Miralem Pjanić ponovo nije dobio priliku te je odgledao meč s klupe za rezervne igrače.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...