MILIONSKA INVESTICIJA U SREDNJOJ BOSNI: Jajce dobija hotelski kompleks vrijedan 150 miliona maraka...

Ovim projektom je predviđena izgradnja smještajnih kapaciteta hotelskog i apartmanskog tipa sa 207 soba te niz atraktivnih pratećih sadržaja.

  • Ekonomija

  • 04. Feb. 2021  04. Feb. 2021

  • 0

Radi upoznavanja sa projektom čija bi realizacija imala veliki značaj za općinu Jajce, kao i za razvoj turističke ponude grada, jučer je u Jajcu, u prisustvu predstavnika investitora "Manazel Al Reef" Sarajevo i tima kompanije "Bosna inžinjering" kao agenta investitora, prezentovan projekat "Hotel Jajce Lake Resort". Ovim projektom je predviđena izgradnja smještajnih kapaciteta hotelskog i apartmanskog tipa sa 207 soba te niz atraktivnih pratećih sadržaja.

Projektom se predviđa aktivacija dijela jezerskog priobalja u funkciji izgradnje luksuznog hotelskog kompleksa sa četiri zvjezdice, ukupne površine 32.025 metara kvadratnih, koji se sastoji od nekoliko funkcionalnih cjelina: "Luxury", "Health Spa&Fitness Centre" i "Luxury Apartments". Procijenjena vrijednost investicije, prema detaljnim procjenama troškova i studijama izvodljivosti, iznosi 75.913.000 eura, odnosno više od 150 miliona KM, što je privuklo pažnju nekoliko međunarodnih brendova/franšiza, kao što su "Hilton International", "Accor Hotels" i "Swiss International Hotels".

Predviđa se primjena najsavremenije opreme i tehnologija, uz respektabilan odnos prema prirodnom okruženju, kroz tretman otvorenih prostora kao parkovskih, sa posebnim odnosom prema jezerskom priobalju, saopćila je Općina Jajce. Projekt je planiran na lokalitetu Plivskih jezera s kompleksom mlinica na Plivi, inače zaštićenog područja i nacionalnog spomenika, te se razgovaralo i o nadležnostima za pokretanje procedura za izdavanje potrebnih dozvola, te o potrebnim saglasnostima.

Imajući u vidu kako broj smještajnog kapacita, tako i cjelokupni sadržaj ovog luksuznog hotelskog kompleksa i njegov izgled, Općina Jajce iskazala je zainteresovanost za realizaciju ovog projekta, a sve radi razvoja turističke ponude na području općine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...