IVANIĆ ZNA ŠTA SE SPREMA: „U tom slučaju Republika Srpska bi bila gubitnik. Novi visoki predstavnik će…“ 

"Mislim da će novi visoki predstavnik vršiti pritisak zbog korupcije i da će ključne figure na sve tri strane u Bosni i Hercegovini biti izložene tome", rekao je Ivanić.

  • Politika

  • 05. Feb. 2021  05. Feb. 2021

  • 4

- Ustavne promjene ne idu naruku Republici Srpskoj - poručio je počasni član PDP-a Mladen Ivanić u emisiji "Puls" BN TV-a.

"U toj priči Srpska ne može ništa dobiti. Nema ozbiljnog čovjeka, od Dodika pa nadalje, koji bi pristali na te ustavne promjene", kazao je Ivanić.

On smatra da nije dobro raspakivati Dayton, jer bi, u tom slučaju, Republika Srpska bila gubitnik.

"Inače, savjetujem svima da se ne hvataju ukoštac s ustavnim promjenama u BiH", kazao je Ivanić.

Što se tiče dolaska novog visokog predstavnika, Ivanić smatra da se on neće time baviti.

Mišljenja je da će on pokušati "pritiskom" na domaće političke strukture da isposluje neka rješenja, i to zbog korupcije, koja je veoma izražena u BiH.

"Mislim da će novi visoki predstavnik vršiti pritisak zbog korupcije i da će ključne figure na sve tri strane u Bosni i Hercegovini biti izložene tome", rekao je Ivanić.

On je naveo da na to već ukazuju predstavnici međunarodne zajednice, konstantno ističući da je korupcija ključni problem u BiH.

Kada je u pitanju afera "Ikona", Ivanić kaže da je to veliki blam i da to neće dobiti nikakav epilog.

"Nije meni što je to Dodikov blam, šta me briga za njega, nego što je to blam za instituciju srpskog člana Predsjedništva za Republiku Srpsku", kazao je Ivanić, dodavši da bi volio saznati čija je ikona, ko ju je kupio, poklonio...

"Ako neko išta zna o međunarodnim odnosima, onda zna da nikada nijedan poklon nije vraćen. Jedino se desilo da prijateljska Rusija vrati poklon Dodiku. Čim je Rusija vratila tu ikonu, ona smatra da je sporna i da je ne treba zadržati i zato je to jedna ogromna bruka", kazao je Ivanić gostujući u emisiji "Puls" BN TV-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...