SKANDALOZAN NASLOV RUSKOG GLASILA: „Srbija, Crna Gora i Republika Srpska MORAJU POSTATI JEDNA DRŽAVA“

„Vlada Crne Gore, pred kraj mandata, može donijeti odluku i povući priznanje Kosova. Parlament joj nije potreban, jer ga niko nije pitao kada je donijeta odluka o priznavanju separatističkog Kosova“, kazao je srpski aktivista Aleksandar Raković za rusku agenciju Regnum.

  • Politika

  • 05. Feb. 2021  05. Feb. 2021

  • 9

U članku „Srbija, Crna Gora i Republika Srpska MORAJU POSTATI JEDNA DRŽAVA”, Raković tvrdi da „mehanizam postoji, priznanje Kosova se može otkazati, ali da li će se to dogoditi, ne zna”. Dodaje da će se naredni crnogorski parlamentarni izbori održati u „razumnom roku”.

Za razliku od prethodnih mjeseci, kada su iz Srbije oštro kritikovali sporazum Krivokapić - Abazović - Bečić da se, između ostaloga, neće preispitivati priznanje nezavisnosti Kosova, Raković sada kaže da „za takvim sporazumom nije bilo potrebe, ali Srbija RAZUMIJE s kojim problemima će se suočiti nova crnogorska vlada i kakav će pritisak na nju biti izvršen”.

„S druge strane, Crna Gora može nešto da uradi”, rekao je Raković. „Može da povuče svoje okupacione trupe s teritorije Kosova. Postoji tamo simboličan broj pripadnika crnogorske vojske, koliko znam, govorimo o dva oficira.”

Raković podvlači da je glasovima URA-e za izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti osigurano da „SPC postoji na svojoj kanonskoj teritoriji”.

Dalje je kazao da je Demokratski front (DF), skupa s Demokratama ('Mir je naša nacija') Alekse Bečića, sada u fazi preuzimanja glavnih poluga upravljanja Crnom Gorom.

„Sada će postati ključna karika u planiranju budućih koraka Vlade”, rekao je Raković, dodavši da Krivokapićeva funkcija zavisi od podrške u parlamentu.

„Krivokapić je pružio ruku DF-u, jer će zaposleni iz redova koalicije 'Za budućnost Crne Gore' i 'Mir je naša nacija' biti angažovani duboko u državnome aparatu. DF i ostale stranke, čiji lideri nisu u Vladi, moći će da utiču na njezin rad putem državnih službenika. Ovo je vrlo važan sloj upravljača koji se naziva ‘duboka država’. Ovaj aparat je važan, jer funkcioneri dolaze i odlaze, ali ‘duboka država’ ostaje”, napominje Raković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...