NI TARIK GA NIJE USPIO NAGOVORITI: Takmičar u „Milijunašu“ mogao je kući odnijeti veliki novac, ali nije imao hrabrosti…

Upravo je Stjepan napustio kviz s najvišim iznosom, odustavši tek na pitanju za 250.000 kuna, koje se ticalo antičkog vojskovođe.

  • Show

  • 05. Feb. 2021  05. Feb. 2021

  • 0

Sinoćnju epizodu HRT-ovog kviza "Tko želi biti milijunaš?" pitanjem za 64.000 kuna otvorio je nastavljač iz prošlosedmične emisije Stjepan Stipetić, rodom iz Ogulina. Upravo je Stjepan napustio kviz s najvišim iznosom, odustavši tek na pitanju za 250.000 kuna, koje se ticalo antičkog vojskovođe.

Koji je fiktivni lik najbolji izbor za džoker "zovi!" takmičaru koji ne zna odgovor na pitanje "Što je M-teorija?", glasilo je pitanje na kojem je Stjepan iskoristio posljednji raspoloživi džoker, "pola-pola". Nakon suženog izbora ponuđenih odgovora na Jamesa Moriartyja i Sheldona Coopera (otpali su Walter White i Gregory House), takmičar se odlučio za ime jednoga od glavnih junaka sitcoma "Teorija velikog praska" Sheldona Coopera, osvojivši dvostruko viši iznos od onoga drugog praga.

 24sata

Foto: HRT

Na sljedećem pitanju nije mu bila mrska sklonost riziku. Odgovorio je kako je oko 32 posto putnika i članova posade preživjelo potonuće "Titanica" (a ne oko 14 posto, oko 51 posto ili oko 73 posto).

- Ženska intuicija - ustvrdio je pogodivši odgovor.

24sata

Foto: HRT

Ipak, na pitanju za 250.000 kuna, o vojskovođi koji se 281. godine p. n.e iskrcao na Apeninskom poluotoku sa 25.000 vojnika i 20 slonova, hrabrost ga je, priznao je, napustila pa je odustao i naposljetku kući ponio 125.000 kuna.

24sata

Foto: HRT

BrenoHamilkarPir i Hanibal bila su ponuđena imena vojskovođa, a da je Stjepan ostao u igri, istaknuo je kako bi njegov odgovor bio Pir. Na Tarikov upit znalcima i oni su se složili s izborom takmičarevog odgovora. Ispostavilo se - tačno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...