IVICA PULJIĆ S LICA MJESTA: Biden najavio povratak američke diplomatije, plan za Srbiju, Kosovo i BiH (VIDEO)

Biden je posjetio State Department i poručio da će obnoviti savezništva u svijetu kako bi se lakše suočili s izazovima pandemije, klimatskim promjenama i drugim sigurnosnim izazovima.

  • Svijet

  • 05. Feb. 2021  05. Feb. 2021

  • 3

Biden je rekao da je pitanje izbjeglica u svijetu jedan od globalnih problema, a kako bi popravio moralno liderstvo, najavio je potpisivanje uredbe o obnavljanju programa prijema izbjeglica.

Kao jedan od prioriteta nove administracije bit će rat u Jemenu.

Biden je objavio da je Tim Lenderking imenovan za posebnog izaslanika za Jemen.

Pregled najvećih razlika između prethodne, Trumpove politike i pristupa nove administracije vanjskoj politici i posebno odnosu prema zemljama Zapadnog Balkana donosi Ivica Puljić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...