VAKCINE "SPUTNJIK V" STIŽU U BANJU LUKU IZ SARAJEVA: Šeranić najavio početak vakcinacije, evo i kada...

Na sarajevski aerodrom u ponedjeljak je stiglo 2.000 doza vakcine "Sputnjik V".

  • Društvo

  • 05. Feb. 2021  05. Feb. 2021

  • 0

Danas je okončan carinski postupak uvoza ruske vakcine „Sputnjik V“, koja je u ponedjeljak stigla u Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je u Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

U UIO-u BiH naglašavaju da je uvozik putem ovlaštenog špeditera predao carinsku prijavu za uvozno carinjenje.

- On je priložio svu neophodnu dokumentaciju, između ostalog i rješenje Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, kojim je odobren interventni uvoz vakcine protiv SARS-CoV-2. Po okončanju carinskog postupka, roba je pruzeta od strane uvoznika i odvezena s Aerodroma Sarajevo - rekao je načelnik Odjeljenja za komunikacije i međunarodnu saradnju u UIO-u BiH Ratko Kovačević.

Ministarstvo zdravlja Republike Srpske izdalo je jučer rješenje kojim je odobren uvoz 2.000 doza vakcine “Sputnjik V”, na zahtjev uvoznika “Krajinagrup” Banja Luka.

- Prva vakcinacija mogla bi početi već sljedeće sedmice - rekao je ministar zdravlja Alen Šeranić.

Podsjetimo, prije četiri dana, na Aerodrom Sarajevo iz Rusije je za Republiku Srpsku stiglo 2.000 doza vakcina „Sputnjik V“, namijenjenih za imunizaciju medicinara koji rade u Covid-odjeljenjima, piše "Srpskainfo".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...