"SB" NA OBILJEŽAVANJU 13. GODIŠNJICE OD UBISTVA DENISA MRNJAVCA: Opet jednako tužno i bolno... (FOTO)

U poslijepodnevnim satima planiran je obilazak vječnog počivališta Denisa Mrnjavca u Lepenici, na groblju Boljkovići, te sveta misa.

  • Društvo

  • 06. Feb. 2021  06. Feb. 2021

  • 0

Polaganjem cvijeća kod tramvajskog stajališta "Tehnička škola" u Sarajevu danas je obilježena 13. godišnjica od ubistva srednjoškolca Denisa Mrnjavca. Bio je učenik drugog razreda Katoličkog školskog centra u Sarajevu. 

Denisa, koji je postao simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja, na putu od škole do kuće na brutalan način u tramvaju su 5. februara 2008. godine kod Tehničke škole napali Nermin Sikirica, Ademir Lelović i Berin Talić, jer im je zasmetao samo jedan pogled ovog dječaka.

Denisu su tom prilikom nanesene teške tjelesne povrede od kojih je dan kasnije, 6. februara, i preminuo.

- Prošlo je 13 godina, opet smo ovdje na istom mjestu. Opet jednako tužno i bolno. Bolnije svakim danom i svakim trenutkom. Svjesni smo da se ništa bitno ne mjenja. Svih ovih 13 godina tragedija moga sina nije dala nikakav rezultat i nije nikakva opomena, jer iza Denisa još nedužna djeca stradaju, a mislila sam, kada se već taj strašni čin dogodio, da je Denis žrtva za svu nedužnu djecu i da će to biti opomena za sva vremena i ovom gradu i društvu i našoj državi. Međutim, ništa se ne mijenja - kazala je Denisova majka Ana Mrnjavac.

Berin Talić osuđen je 2010. na 10 godina zatvora, a Ademir Lelović na 15 godina, jer su pomagali maloljetnom Nerminu Sikirici u ubistvu Denisa Mrnjavca. Sikirica je, također, osuđen na 15 godina zatvora, piše Fena.

U poslijepodnevnim satima planiran je obilazak vječnog počivališta Denisa Mrnjavca u Lepenici, na groblju Boljkovići, te sveta misa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...