VUČIĆ ODGOVORIO NA BIDENOVO PISMO KOJE JE ZATRESLO SRBIJU: "Jasno je da će kompletna spoljno-politička američka atmosfera ići u tom pravcu"

On je rekao da i mi imamo i želje ali i realnost, ali i slobodarasku tradiciju naroda, ali je podvukao da to nije prijatno te da je jasno da će kompletna spoljno-politička američka atmosfera ići u tom pravcu

  • Regija

  • 07. Feb. 2021  

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je pismo-čestitku predsjednika Amerike Josepha Bidena, u kojoj je, između ostalog, istakao podršku SAD postizanju "sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Kosovom, koji je fokusiran na međusobno priznanje" i rekao da je dobio čestitku i zahvalio se na njoj.

- Što se tiče međusobnog priznanja to ne stoji ni u jednom aktu nijedne svetske organizacije, ni EU, ni u jednoj rezoluciji ali mi razumemo da je to nova američka politika. Bilo je pokušaja da se taj termin nametne kao nešto što je trebalo da prihvatimo kao konačno rešenje i u Washingtonu i već sam im jednom u lice rekao šta mislim o tome i moj odgovor neće biti drugačiji. Šta bih mogao da uputim kao čestitku za 4. juli, mnoge mi ideje padaju na pamet, ali računam da je moj posao da štitim i čuvam interese Srbije. Za nas je Sretenje (crkveni praznik Sretenje Gospodnje ujedno i Dan državnosti Srbije) crveno slovo, mnogo toga smo započeli i napravili na Sretenje tako da je to za nas mnogo važnije za nas nego što su albanske i američke želje - rekao je Vučič.

On je rekao da i mi imamo i želje ali i realnost, ali i slobodarasku tradiciju naroda, ali je podvukao da to nije prijatno te da je jasno da će kompletna spoljno-politička američka atmosfera ići u tom pravcu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...