ARNAUT POSLAO OŠTRU PORUKU ZVIZDIĆU: "Pozivam ga da ne poziva Bh. blok na patriotizam, SDA je puštala da Ljubo Bešlić stoluje Mostarom"

O izboru gradonačelnika u Mostaru, inicijativama u Parlamentu Bosne i Hercegovine i općenito o politici danas je za N1 govorio zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut.

  • Politika

  • 08. Feb. 2021  08. Feb. 2021

  • 10

Na pitanje ko će biti novi gradonačelnik Mostara, Zlatko Guzin ili Mario Kordić, Arnaut je rekao da je to “jedan dogovor SDA i HDZ-a da HDZ dobije to mjesto”.

Mi smo rekli da Baralija treba biti gradonačelnica i ako ne dobije to povjerenje u Skupštini grada, mi nećemo podržati niti jednu niti drugu stranku. Na kraju krajeva, mi njima ne trebamo kada se dogovaraju; evo nisu konsultovali Bh. blok oko izbora Upravnog odbora KCUS-a. Nije prošao prijedlog Kantonalne vlade, a tu su bili predloženi Gavrankapetanović i Kapo, međutim Mandić iz HDZ-a je to ignorisao i imenovao privremeni Upravni odbor. Očito je da SDA i HDZ ne trebaju Bh. blok da postignu svoje dogovore i zato mi nije jasno zašto očekuju da dobiju podršku za svoje kandidate“, naglasio je Arnaut za N1.

Naveo je i da je poražavajuće što se o Izbornom zakonu priča “na kafi”. “To je poražavajuće za institucije BiH. Ukoliko dođe Izborni zakon u državni Parlament, a neophodno je da dođe, ali u ovakvim slučajevima dođe ono što su parafirali i onda njihovi poslanici samo dižu ruke. Mi ćemo se protiviti bilo kakvoj daljoj getoizaciji BiH“, istaknuo je.

Arnaut je za N1 ocijenio i sjednice PD Parlamentarne skupštine BiH te kazao kako su sve inicijative uputili iz opozicije te da su jako važne. Poručio je i da dosta toga može proći proceduru, da postoji tanka većina.

Komentarisao je i glasanje o smjeni Vijeća ministara BiH te kazao kako je on očekivao da će sve stranke glasati u skladu sa svojim izjavama. “Ako neko uporno govori da Vijeće ministara ne radi pa napada Vijeće ministatara, izlazi pred kamere i govori protiv i onda uđe (ovdje mislim na stranke SDA I DF) u salu i glasaju za ostanak Vijeća ministara, to mi pokazuje da je širi dogovor u pitanju“, naveo je.

Govorio je i o izjavi Denisa Zvizdića za N1 u kojoj je rekao da ostaje u SDA. “Ne mogu ulaziti u njegove motive, ali bih ga pozvao da ne poziva Bh. blok na patriotizam. Baralija je dokazala svoj patriotizam, a SDA je puštala da Ljubo Bešlić stoluje Mostarom. Kad je Boška Ćavar u pitanju, ona se bori protiv nelegalne gradnje. Članice Bh. bloka pokazale su više hrabrosti i patriotizma od drugih“, kazao je Arnaut.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...