ČVRST STAV SDA: "Za gradonačelnika Mostara glasati javno, oni koji žele tajno glasanje, nemaju časne namjere"

Dodaju da je glasanje za gradonačelnika Mostara prije 12 godina, koje je obavljeno tajno, rezultiralo netransparentnim manipulacijama i izborom kandidata HDZ-a uprkos postojanju probosanske većine.

  • Politika

  • 08. Feb. 2021  08. Feb. 2021

  • 6

Stranka demokratske akcije ostaje čvrsto pri stavu da se glasanje za novog gradonačelnika Mostara mora dovršiti javno, onako kako je odlukom Gradskog vijeća i započeto.

- Oni koji traže tajno glasanje i pozivaju OHR da interveniše kako bi se ono nametnulo, očigledno nemaju časne namjere. Cjelokupna bh. javnost, a naročito Mostarci, žele da imaju jasnu sliku o tome ko će podržati dr. Zlatka Guzina iz 'Koalicije za Mostar', a ko će direktnim glasom “za” ili suzdržanošću biti na strani Marija Kordića iz HDZ-a – saopćili su iz SDA.

Dodaju da je glasanje za gradonačelnika Mostara prije 12 godina, koje je obavljeno tajno, rezultiralo netransparentnim manipulacijama i izborom kandidata HDZ-a uprkos postojanju probosanske većine. Nakon toga su, nastavljaju, uslijedile višegodišnje međusobne optužbe kojima se nije moglo promijeniti ništa, osim zamagliti istina.

- Zbog toga SDA ovaj put neće pristati na to da se takav scenarij ponovi i za gradonačelnika glasa tajno. Od OHR-a tražimo da poštuje volju Gradskog vijeća Mostara i da se ovaj put nipošto ne miješa u izbor gradonačelnika, jer će to omogućiti nove zakulisne manipulacije – zaključuju iz SDA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...