ODANI ČOVIĆEVI LJUDI: Bivša direktorica „Aluminija“ u HNK osumnjičenica, a u Federaciji član antikorupcijskog tima!?

Bivši direktor "Aluminija" Mario Gadžić nije jedini direktor iz predmeta "Aluminij” u Tužilaštvu HNK koji je nagrađen funkcijom na višem nivou.

  • Društvo

  • 09. Feb. 2021  09. Feb. 2021

  • 1

Tu je i bivša direktorica Ružica Udovičić, koja je u junu prošle godine imenovana u Antikorupcijski tim Vlade Federacije BiH.

Tako je u rješenju o formiranju Antikorupcijskog tima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine iz juna 2020. (“Službene novine Federacije BiH”, br. 28/16, 18/17 i 27/18) kazano da se Ana Papac zamjenjuje Ružicom Udovičić, koja je u izvrsnim odnosima s federalnom ministricom finansija Jelkom Milićević.

Protiv Udovičić, kao i protiv pet drugih direktora, Finansijska policija predala je izvještaj Tužilaštvu HNK, koje je oformilo i predmet istrage protiv korupcije, a u Federaciji se bori protiv korupcije. Da nismo u BiH, to bi bilo prilično suludo.

Posljednji direktor Dražen Pandža razvojni je direktor u Luci Ploče, a nije voljan davati izjave, a tu su još tri direktora od 2014. naovamo. Izjave je dao i direktor koji je u "Aluminiju" bio svega 40 radnih dana – profesor Vjekoslav Domljan.

Podsjetimo, Finansijska policija, na zahtjev Tužilaštva HNK, uradila je i predala finansijski izvještaj o propasti "Aluminija" s fokusom na posljednjih sedam godina. U tih sedam godina bilo je šest direktora. Svi će se složiti da je "Aluminiju" smrtni udarac zadala struja, ali uporedo s tim klizile su hiljade maraka. Kuda, kako i kome, tek se treba vidjeti, prenosi Hercegovina.info.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...