"ŠTO PRIJE PODUZETI KORAKE...": Merkel i Erdogan razgovarali putem videolinka, predsjednik Turske ima velika očekivanja...

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan jučer je videolinkom razgovarao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 09. Feb. 2021  09. Feb. 2021

  • 0

U saopćenju turskog Direktorata za komunikacije navodi se kako je razgovarano o elementima unapređenja saradnje Turske i Njemačke te regionalnim pitanjima, prvenstveno odnosima Turske i Evropske unije (EU).

Erdogan je tom prilikom kazao kako su odlučni da uz pozitivnu agendu unaprijede odnose Turske i EU te da se nadaju da će u procesu koji vodi ka martovskom samitu, biti pojačani kontakti i održani tehnički pregovori.

Dodao je kako je pravedan i konstruktivan pristup EU ka Turskoj u korist obje strane. Erdogan je rekao i kako je potrebno što prije poduzeti korake kako bi se 18. marta revidirao sporazum.

Ponovio je i očekivanja da će biti održan samit Turska - EU prije isteka predsjedavanja Portugala.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...