KINESKI PREDSJEDNIK ODRŽAO DIPLOMATSKU LEKCIJU DODIKU: Na videokonferenciji koju je organizirala Kina, Dodik ispred sebe nije imao zastavu BiH, ali jeste XI JINPING, lider Kine! (FOTO)

Danas je kineski predsjednik Xi Jinping održao videosamit sa 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope među kojima se nalazi i Bosna i Hercegovina. Riječ je o redovnom sastanku kakvi se u organizaciji Kine održavaju od 2012. godine, čiji je cilj jačanje saradnje u okviru inicijative "Pojas i put" u različitim oblastima privrede, ekonomije, infrastrukture...

  • Mini market

  • 09. Feb. 2021  10. Feb. 2021

  • 8

U ime Bosne i Hercegovine učesnicima ovog skupa obratio se Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH. Kako su javile agencije, Dodik je govorio o neophodnosti suradnje i međusobne solidarnosti među državama, posebno u delikatnom periodu u kakvom se našao svijet tokom pandemije koronavirusa.

Dodik se učesnicima obratio iz svog kabineta i ono što se lako moglo uočiti jeste da je on bio jedini državnik koji je sudjelovao na ovoj video konferenciji koji nije imao ispred sebe obilježje zemlje koju predstavlja. No, stvar je u granice diplomatske kulture, protokola, učtivosti i poštovanja prema učesnicima stavio domaćin ovog skupa, kineski lider Xi Jinping koji je u svom kabinet pored zastave svoje zemlje imao vidno istaknutu i zastavu Bosne i Hercegovine.

Tako to radi primitivni seoski kabadahija, a ovako lider svjetske velesile (Ilustracija: SB)

("SB")

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...