MUSKOV PROJEKT SE ČINI NESTVARNO, ALI NIJE NEMOGUĆ: Pogledajte kako bi izgledao put od Zagreba do Beograda u trajanju od samo 20 minuta

Ne tako davno, Elon Musk objavio je svoju ideju o ultrabrzom međugradskom prijevoznom sistemu.

  • HiTec

  • 10. Feb. 2021  10. Feb. 2021

  • 1

Tako bismo iz Los Angelesa do San Franciska mogli da stignemo za samo 35 minuta ili, nama bliža usporedba, put od Beograda do Zagreba, koji se prelazi, u prosjeku, za četiri sata, trajao bi manje od dvadeset minuta. Sistem se zove Hyper Loop i zamišljen je kao čelična cijev montirana na nosačima.

Put od ideje do realizacije u ovom slučaju nije jednostavan, ali su u SAD-u već urađeni prvi koraci u razvoju ovog komplikovanog sistema transporta.

Pogledajte kako su sve ilustrirale kolege s Nove TV iz Srbije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...